Hitòria del club

El mes de gener de 1991 un grup de 19 nedadors procedents del CN Sant Josep, de Palma, constituïren la “Asociación Club Natación San José”. Feia pocs mesos que s’havia inaugurat el poliesportiu Germans Escales que seria, durant gairebé una dècada, la seu del club. Frutos Marco va ser el primer president del club i Toni Pomar en fou el primer entrenador.

Dos anys més tard es produeix el primer canvi en la presidència del club. Juan Armario ocuparà el càrrec de president durant dos anys més.
La denominació actual del CN Voltor Balear es va aprovar el 1994 mitjançant un concurs d’idees entre els mateixos nedadors. Aquest canvi en el nom coincideix amb l’inici del mandat de Josep Pou que va presidir el club durant 14 temporades, un període en què el Voltor es va consolidar com un dels tres clubs capdavanters de la natació balear.

L’estiu de 1996 per primera vegada un nedador del club va participar a un campionat nacional. Alberto Losa va aconseguir la medalla d’argent en la prova de 400 metres lliures en el campionat del Consell Superior d’Esports que es va disputar a Màlaga.
A l’inici de la temporada 96-97 el nostre club, conjuntament amb el CN Palma, el CN La Salle, el CN Sant Josep i el CN Calvià es va integrar en el CN Universíada Palma’99 (USI). Una aliança que va durar 4 temporades.
En acabar la temporada 96-97 Toni Pomar deixa la direcció tècnica del club i és substituït per Xavi Torres que s’incorpora al club acompanyat de Biel Arrom com a entrenador de les categories d’iniciació. En la temporada 99-00 Joan Carles Gregorio s’integra a l’equip tècnic com a responsable de l’escola de natació i de la preparació física de l’equip.

En la temporada 00-01 el club canvia el seu lloc d’entrenament. Deixa la piscina del Germans Escales per traslladar-se a la piscina de Son Moix.
A finals de l’any 2001 Xavi Torres decideix abandonar el càrrec de director tècnic i la junta directiva proposa Biel Arrom per finalitzar la temporada i fer-se responsable dels entrenaments del club. Joan Carles Gregorio és designat 2n entrenador d’un equip tècnic que a més comptarà amb l’ajuda de Cati Neus Riera i d’Alberto Losa.

En la temporada 02-03 es produeix un nou canvi pel que fa a la seu dels entrenaments del club. Les piscines municipals de Son Hugo esdevenen des d’aquell moment l’espai on el club desenvolupa, encara actualment, la seva feina. La nadadora Carolina Marqués participa a la concentració de la selecció espanyola de natació de categoria infantil a Andorra.
El mes de desembre de 2004 un nedador del club pren part per primera vegada a una competició internacional. Colau Pou participa en el meeting 3 nacions junior disputat a Itàlia amb la selecció espanyola.
Després de set anys al capdavant del club Biel Arrom deixa la direcció tècnica. Toni Pomar i Joan Noguera comparteixen aquesta tasca al llarg de la temporada 08-09. Durant aquesta temporada Pep Pou decideix posar fi al seu llarg període al servei del club i cedeix la presidència a Toni Torner.

A la temporada següent Toni Pomar conclou la seva segona etapa en el club i Joan Noguera assumeix en solitari la direcció tècnica. Només un parell de mesos més tard Cati Arasa, amb el suport de David Garau, pren el relleu de Joan Noguera.
Durant el període 2010-2014 Pep Soler és el president del club amb un nou projecte tècnic encapçalat per Pep Joan Puig que compartirà la tasca tècnica amb Andrés Perales, Rafa Ferrer i Carlos Yerga que es fa càrrec del treball en sec. A finals de la temporada 12-13 Carlos Yerga rep la direcció tècnica del club de manera interina fins que l’assumeix Javier López el mes de gener de 2014.
En finalitzar la temporada 13-14 José Ruiz es fa càrrec de la presidència del club i Javier López completa l’equip tècnic, al qual s’havia reincorporat la temporada anterior Biel Arrom com a responsable de l’escola de natació del club, amb Alfonso Piñeiro i Esteban González.
Actualment el CN Voltor Balear compta amb més de 100 nedadors de totes les categories.